image
 |  11 24 Березня 2023 | 20:44

США ввели санкції проти білорусі: під обмеження потрапив літак лукашенка

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США ввело санкції проти білорусі.

До списку потрапив президентський літак диктатора олександра лукашенка, а також юридичні та фізичні особи країни, передає УНН.

Зазначається, що санкції накладаються у відповідь на триваючі жорстокі репресії проти про-демократичного руху і громадянського суспільства на президентських виборах білорусі в серпні 2020 року.

Підкреслюється також, що США вживають заходів для притягнення білоруського керівництва до відповідальності за участь у війні росії проти України.

“Авторитарний режим лукашенка покладається на державні підприємства і ключових чиновників, щоб отримувати значні доходи, які дозволяють проводити репресивні дії проти білоруського народу. Ми, як і раніше, прихильні покладенню відповідальності на режим лукашенка за його придушення демократії і підтримку путінської війни” – заявив заступник міністра фінансів по боротьбі з тероризмом і фінансовій розвідці Брайан Нельсон.

США вводять візові обмеження щодо 14 осіб, зокрема посадових осіб режиму, причетних до політики погроз і залякування білоруського народу.

Під санкції підпадають:

Сергій Олегович Никифорович - директор "БелАЗа";

Валерій Валерійович Іванкович - директор "МАЗа";

Ігор Васильович Карпенко, Олена Анатоліївна Балдовська, Денис Володимирович Дук, Олена Константінова Кунцевич, Олександр Геннадійович Ткачов, Катерина Александрова Федосенко, Олександр Володимирович Южик - члени ЦВК білорусі.

Під обмеження потрапив літак Boeing 737, який використовується як президентський літак для олександра лукашенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визнала юрисдикцію МКС: тепер путіна можуть заарештувати у Вірменії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити