image
 |  2 22 Листопада 2017 | 08:48

США вже продають Україні смертоносну зброю (ВІДЕО)

Компанія з Техасу AirTronic USA, отримавши ліцензію, поставляє в Україну гранатомети.

Про це 22 листопада 2017 року повідомляє сайт «Хвиля» з посиланням на «Голос Америки».

[embed]https://youtu.be/D9875N47jp8[/embed]

Гранатомет PSRL - це створена в США вдосконалена версія радянського РПГ-7. Головний директор компанії Річард Вендівер розповідає, що почав співпрацю з Україною два роки тому, і перші поставки гранатометів пішли в Україні в 2016-му.

Ми почали постачати наш товар в Україну в минулому році, ми продовжуємо здійснювати поставки до цього дня. Деталі, як і що ми робимо, я не можу про це говорити. Але можу сказати, що ми - в дуже близькій координації з американським посольством, з Державним департаментом, Пентагоном і з українським урядом. Наші системи відправляються під DDTC DSP-5 експортної ліцензією Державного департаменту США, - розповідає Вендівер.

Приватний виробник зброї визнається, що ліцензію отримати було нелегко.

Щоб отримати дозвіл, яке нам було потрібно, пішло трохи часу через делікатність теми під час переговорів Мінськ-2. Але ці системи не суперечать угодам Мінськ-2. Тим не менш, ми все одно повинні були пройти ряд бюрократичних і політичних перешкод, щоб отримати нашу експортну ліцензію. І ми пройшли процес заповнення документів, - сказав Вендівер.

За словами керівника компанії AirTronic USA, посольство CША в Києві координує дії з Міноборони України, щоб контролювати, як використовується американська зброя в Україні. Бізнес-контракт також забороняє українським споживачам перепродувати або експортувати продукцію кампанії.

Угода поновлюється щорічно, тому це залежить від потреб України. Зараз вона не обмежена часом, - сказав він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити