image
 |  0 9 Травня 2021 | 13:44

США затримали судно РФ і Китаю: на борту виявили гігантський арсенал зброї (ВІДЕО)

Крейсер Збройних морських сил (ВМС) США «Монтерей» вилучив гігантський арсенал зброї та засоби протитанкового ракетного комплексу з судна російсько-китайського виробництва без розпізнавальних знаків.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Як повідомила пресслужба 5-го флоту американського ВМС, інцидент стався в ході стандартної перевірки в міжнародних водах Аравійського моря відповідно до норм морського права.

«Серед знайденої зброї були десятки сучасних протитанкових керованих ракет російського виробництва, тисячі китайських штурмових гвинтівок Type 56 і сотні кулеметів ПКМ, снайперські гвинтівки, протитанкові гранатомети, вдосконалені оптичні приціли», – повідомила пресслужба.

Військові додали, що на вилучення зазначеного вантажу пішло два дні, весь екіпаж загадкового судна був допитаний і відпущений за відсутності підстав для подальшого затримання.

Зараз ведеться дослідження про ймовірних постачальників і пункт призначення проходження невпізнаного судна.

«Матеріальна частина (вилученого арсеналу зброї. – Ред.) перебуває на зберіганні в США і чекає остаточної утилізації», – резюмували в 5-му флоті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталися з «Дньом Пабєди»: У мережу виклали розмову Медведчука з ватажком «ДНР» Пушиліним

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити