image
 |  0 9 Грудня 2018 | 08:41

Стала відома сума середньомісячної зарплати волинян

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій області (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) у січні–жовтні становила 7151 грн, що на 26,1% більше, ніж у відповідному періоді 2017р. (в Україні – відповідно 8666 грн і на 25,6% більше). За рівнем зарплати Волинь випередила Кіровоградську, Тернопільську, Херсонську, Хмельницьку, Чернівецьку та Чернігівську області.

Про це інформує прес-служба Головного управління статистики у Волинській області.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у виробництві меблів, машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, у сферах державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування і фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,8–1,5 раза.

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався у сферах поштової та кур’єрської діяльності, тимчасового розміщування й організації харчування, творчості, мистецтва та розваг, у виробництві шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів і не перевищував 68,1% від середнього рівня по економіці.

Індекс реальної заробітної плати у січні–жовтні порівняно з відповідним періодом 2017р. становив 113,1% (в Україні – 113,0%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Волині асфальт кладуть просто на сніг

Впродовж жовтня загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати зменшилась на 4,4% і на 1 листопада 2018р. становила 24,9 млн.грн, що дорівнює 1,9% фонду оплати праці, нарахованого за жовтень.

Кількість працівників, які вчасно не отримали заробітну плату, становила 3,7 тис. волинян, зайнятих в економічно активних підприємствах області, або 2,3% від середньооблікової кількості штатних працівників. Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому 6055 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити