image
 |  2 16 Січня 2019 | 15:24

Стала відома сума військового збору на Волині за 2018 рік

Протягом 2018 року з легальних доходів волинян до держбюджету сплачено 267,5 мільйона гривень військового збору. Сума спрямованого торік на потреби національного війська збору перевищує показники 2017 року на 28,2 відсотка, - інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

 «Оскільки обов’язок перераховувати до бюджету військовий збір з доходів громадян покладено на працедавців, відповідальна позиція соціально орієнтованого бізнесу заслуговує на повагу з боку суспільства», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що суб’єкти господарювання, які допускають факти тіньової зайнятості, не лише ухиляються від сплати визначених законом податкових платежів, а й позбавляють своїх найманих працівників гарантованих державою виплат у разі настання страхового випадку.

«Кожне цивілізоване суспільство існує за рахунок сплачених громадянами і господарюючими суб’єктами податків. На шляху до побудови розвинутої європейської демократії наша країна потребує належної податкової культури всіх без винятку платників. Від рівня сплати податків залежить безпека кожного з нас, ефективність здійснюваних реформ та фінансування обороноздатності країни в цілому. Тож своєчасне фінансування армії, що захищає державу, передбачає спільну відповідальність працедавця і найманого працівника», - підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Волині відбулась перша літургія після переходу церкви в ПЦУ

Довідково: за підсумками 2018 року найбільшу суму військового збору сплачено у м. Луцьку – 108,8 мільйона гривень, на території Луцького району – 21,4 мільйона гривень, у м. Ковель – 16,6 мільйона гривень, у м. Володимир-Волинський -13,4 мільйона гривень, на території Ківерцівського району – 13,3 мільйона гривень, у м. Нововолинськ – 12,4 мільйона гривень військового збору.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити