image
 |  4 8 Серпня 2019 | 19:52

Стало відомо про конфлікт, який виник між Зеленським і Варфоломієм у Туреччині

Між президентом України Володимиром Зеленським та Вселенським патріархом Варфоломієм під час зустрічі у Туреччині виникло непорозуміння – сторони так і не підписали спільну заяву щодо екологічної тематики

Про це передає Depo.ua з посиланням на "ВВС News Україна".

Спочатку планувалось, що патріарх та президент України підпишуть спільну заяву. Про плани підписання документу "ВВС News Україна" підтверджували джерела як у Києві, так і в Стамбулі. Проте в останній момент сторони не порозумілись і, як стверджують співрозмовники, у команді президента відмовилась підписувати документ, який готували на Фанарі у співпраці з МЗС.

За словами одного зі співрозмовників, заява переважно мала стосуватись екологічної тематики, адже Варфоломій відомий своєю діяльністю у цій сфері, його навіть часто неформально називають "Зеленим патріархом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдали збитків на 19 мільярдів: НАБУ розслідує «Роттердам+»

Співрозмовники "ВВС News Україна" не змогли пояснити, чому Офісу президента не сподобалась заява на екологічну тему, й зауважують, що там не було політичних провокаційних формулювань.

Після зустрічі президент Зеленський практично не спілкувався з журналістами, які зібрались у патріархії. Лише зазначив, що говорили "про все, що бентежить всіх".

В Офісі президента також відмовились відповісти на питання "ВВС News Україна", чому не підписали спільну заяву.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити