image
 |  5 27 Грудня 2017 | 11:46

Стало відомо, скільки українців «рятують економіку Польщі» (ДОКУМЕНТ)

У постреволюційний період серед українців різко виріс інтерес до заробітків у сусідній європейській країні.
Про це 27 грудня 2017 року повідомляє сайт «Главком».
Міністерство закордонних справ України оприлюднило офіційні дані щодо легального короткострокового працевлаштування громадян України у Польщі протягом останніх восьми років.
Таку відповідь від МЗС отримав «Главком» на інформаційний запит.
Згідно з наявною інформацією, суттєвий ріст заробітчан почав фіксуватися з 2014 року – тоді 373 тис. українців побували в Польщі з метою заробляння грошей. Водночас у 2013 році трохи більше 80 тис. співвітчизників їздили на заробітки до сусідньої європейської країни.
У 2015-2016 роках тенденція заробітчанства у Польщі продовжувала бити нові рекорди, відповідно, 762,7 тис. і 1,2 млн. українців.
За I півріччя 2017 року легальним короткостроковим працевлаштуванням у Польщі скористалося 904,8 тис. українців.
Статистику заробітчан вдалося одержати на підставі декларацій про намір доручити працю іноземцю, виданих в повітових управліннях праці Польщі.
Раніше голова українського МЗС Павло Клімкін заявив, що українські заробітчани вносять значущий вклад до економіки Польщі.
Ми (українці, - ред.) реально рятуємо польську економіку, оскільки українці там працюють. Я знаю випадки, коли українцям пропонують більшу зарплатню, оскільки вони більш гнучкі, дуже сфокусовані на тому, що роблять, - сказав він.
Нагадаємо, що з січня 2018 року у Польщі набувають чинності нові правила працевлаштування іноземців. Про таке повідомила директор Повітового управління праці у місті Ґруєць Мажанна Скочек.
Так, з наступного року декларацію про намір працевлаштувати іноземця, яку видають роботодавцеві безкоштовно, замінять платні дозволи на сезонні роботи, зокрема – рільництво, садівництво, роботу в туристичній та гастрономічній галузі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити