image
 |  5 1 Березня 2019 | 19:11

Стало відомо, який район на Волині лідирує по переходу до ПЦУ

Найбільше переходів відбувається на теренах Горохівського району, повідомили у Волинській ОДА.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА 1 березня, - пишуть Волинські новини.

Начальник управління Ольга Чубара повідомила, що загалом на території області зареєстровані 1646 релігійних організацій. Відповідно до нового законодавства, всі рішення про перехід громад ухвалюють на загальних зборах не менше двох третин від кількості громади. Якщо громада легітимно змінила юрисдикційну підлеглість, вона залишає всі права на нерухоме майно, що належить громаді. Наразі 89 громад в області готують документи до реєстрації у ПЦУ. До кліру ПЦУ зарахували 16 священиків. Всі дії щодо переходу громад, з її слів, відбуваються виключно в законодавчому полі.

У Горохівському районі за станом на 28 лютого налічується 29 релігійних організацій, які вирішили перейти до ПЦУ, у Іваничівському та Луцькому – по 10, у Володимир-Волинському – 8, у Маневицькому – 7.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній відповів, коли ЛГБТ можуть допустити до причастя

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити