image
 |  0 2 Листопада 2018 | 14:21

Стало відомо, яку назву матиме нова церква в Україні

Нова єдина канонічна церква, яку створять на Об'єднавчому соборі, називатиметься "Православна церква в Україні".
Такі інформацію оприлюднив архієрей Константинопольської церкви, представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков, доктор богослов'я, архієпископ Тельміський Іов (Геча) в інтерв'ю ВВС Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні більше немає Московського патріархату, – Константинополь


"Нова церква буде "Православна церква в Україні". Не "Українська православна церква", тому що церква є єдина. Вона належить Христу, а не якійсь нації чи державі", - заявив він.

За словами архієпископа, слова, які вказують на національну приналежність - релігійний націоналізмом.
"Грецькою мовою назви церков так і звучать: Православна церква в Греції, в Сербії, в Болгарії. Слов'янські назви - Болгарська, Сербська чи Російська православна церква - вживаються неправильно і вказують на етнофілетизм, тобто релігійний націоналізм", - пояснив він.

Крім цього архієпископ зазначив, що рішення Константинополя стосовно української церкви можуть бути застосовані і до Білорусі.
"Наразі не було звернення до Вселенського патріархату від білоруської держави чи церкви, тому питання автокефалії не розглядається. Але якщо вони звернуться, то, звичайно, є можливість, що це питання розглядатиметься аналогічно українському", - запевнив архієрей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити