image
 |  2 1 Грудня 2020 | 20:36

Стан – критичний: у ЄС розповіли про фінансові справи Укрзалізниці

У Євросоюзі повідомили, що в Україні досі не ухвалили низку важливих законопроєктів у сфері транспорту. Також у Брюсселі охрактеризували фінансовий стан Укрзалізниці, як критичний.

Про це повідомляє «24 канал».

Про це мовиться у щорічному звіті щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Документ опублікували 1 грудня.

Фінансовий стан нереформованої компанії Укрзалізниця залишається критичним, – написали у звіті.

У Євросоюзі зазначили, що в Україні досі не ухвалили важливі документи про відкриття ринків. Мовиться про внутрішній водний транспорт, залізницю, небезпечні вантажі, мультимодальні перевезення. Розкритикували у Брюсселі й виконання Національної транспортної стратегії та реформування інфраструктурних проєктів.

Зазначимо, що раніше в Укрзалізниці здійснили перевірки регіональних філій. Порушень виявили на щонайменше 8,5 мільйона гривень. Відповідальних обіцяють притягнути до відповідальності, розслідуванням займається НАБУ.

Важливо! За підсумками 2020 року в Укрзалізниці приблизно підрахували збитки через пандемію. Їхня сума колосальна – 12 – 14 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні «пішов із молотка» десятий спиртзавод: покупець заплатив на гривню більше за конкурента

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити