image
 |  11 8 Квітня 2020 | 22:25

Старе місто та ЛПЗ: депутати Луцькради проводять контроль дезінфекції житлових будинків

Депутати Луцької міської ради мали можливість проконтролювати процес обробки по дезінфекції під’їздів житлових будинків лучан, спрямовану на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Одним із важливих протиепідемічних заходів у місті Луцьку під час карантину є обов’язкова дезінфекція під’їздів багатоквартирних будинків нашого міста. Відповідальність за це покладається на ОСББ, а в разі його відсутності — ЖЕК.

Однак, станом на сьогодні залишаються будинки, де ще не проводилися роботи по дезінфекції. Тому тут ініціатива за активною громадою чи депутатами від своїх виборчих округів.

До прикладу, депутат міської ради з фракції ВО «Свобода» Микола Романюк провів повторну дезінфекцію під’їздів у житловому районі ЛПЗ за адресою: вулиця Станіславського 48а та 48г.

«Продовжуємо і надалі дезінфекцію під'їздів ОСББ на мікрорайоні ДПЗ, а у вас повторно вже зробили працівники Жеку??», — йдеться у дописі Миколи Романюка.

Виконує роботи по дезінфекції Волинське обласне медично-виробниче підприємство «Профілактична дезінфекція», яке має 20-ти річний досвід та може виконувати роботи по дезінфекції, яким керує Тарас Столярчук.

«Концентрований розчин для дезінфекції вулиць підприємство «Луцькспецкомунтранс» отримує на підприємстві «Волиньхімконтроль». Далі працівники підприємства Волинське обласне медично-виробниче підприємство «Профілактична дезінфекція» здійснюють процес змішування концентрату в необхідній кількості. Кожну машину опломбовують і розчин доставляють в санстанцію за адресою пр. Волі, 55. Там здійснюється аналіз розчину в кожній цистерні й після задовільних результатів розчином обробляються вулиці, а також дезинфікатор видається для ОСББ», - йдеться у дописі першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада.

Депутат від фракції ВО «Свобода» Андрій Білан розповів, що не всі будинки чи двори «Старого міста» чи приватного сектору дезінфікують комунальники, через реформу у ЖКГ, більшість малоквартирних будинків не перебувають на утриманні ЖКП, тому люди мають саморганізуватися, створити ОСББ чи вуличні комітети – це ті дієві інструменти самоврядування, які допоможуть жителям обласного центру ефективно господарювати на своїх вулицях.

Сьогодні можна безкоштовно набрати дезінфікуючого розчину для оброблення своїх будинків, це що стосується приватного сектору, а голови ОСББ можуть заключити договори на проведення відповідних робіт із Волинським обласним медично-виробничим підприємством «Профілактична дезінфекція».

«Ініціатива залежить від кожного із нас, а також створюймо ОСББ та вуличні комітети – це дієві способи самоуправління!»
«Сьогодні, долучилися до процесу обробки по дезінфекції під’їздів житлових будинків на своєму виборчому окрузі. Відповідні роботи виконує Волинське обласне медично-виробниче підприємство «Профілактика дезінфекція», яке має на це відповідні дозволи та досвід.
Хоча нагадати, що кожен представник ОСББ, вуличного комітету чи жителі приватних мікрорайонів міста можуть отримати дезінфікуючий засіб для обробки своїх житлових приміщень БЕЗКОШТОВНО у Луцьку, вул. Теремнівська, 68,» - йдеться у дописі Андрія Білана.

І на останок, як розповів директор Волинського обласного медично-виробничого підприємства «Профілактична дезінфекція» результати проведення санітарної обробки житлових будинків та під’їздів підтверджені лабораторними дослідженнями ДУ «Волинський обласний лабораторний центр».

Отож, кожен представник ОСББ, вуличного комітету чи жителі приватних мікрорайонів міста можуть отримати дезінфікуючий засіб для обробки своїх житлових приміщень БЕЗКОШТОВНО у Луцьку, вул. Теремнівська, 68.

        

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити