image
 |  0 19 Листопада 2019 | 11:45

«Старий гебіст паяца переграв»: Тягнибок звернувся до Зеленського через закон по Донбасу

Лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок закликав президента України Володимира Зеленського та голову ВРУ Дмитра Разумкова дотримати даної українцям обіцянки щодо завершення війни із РФ й не піддаватися на шантаж Кремля, виконуючи його вимогу про особливий статус Донбасу.

Відповідне звернення лідер націоналістів опублікував у своєму “Фейсбуці”.

Тепер, вочевидь, з тією самою метою, голова Парламенту Разумков обіцяє ухвалити новий закон про особливий статус Донбасу до кінця цього року.

Більш, ніж упевнений: зараз “слуги народу” візьмуться вигадувати всіляку «аргументацію» для оцих рішень. Розповідатимуть нам слізні історії про звільнення полонених і повернення захоплених кораблів, як ознаки того, що поступатися московитам треба. А найцинічніше – що впарюватимуть фактичну капітуляцію, як довгоочікуваний мир, якого ми з вами так хочемо”, – пише Тягнибок.

Голова “Свободи” нагадує, що нещодавно президент обіцяв ухвалювати цей закон про особливий статус “у співпраці й публічному обговоренні з усім українським суспільством, не перетнувши жодної червоної лінії” й не спішити із процедурою.

“І тепер читаю, – продовжує Олег Тягнибок, – що каже спікер: над законом почнуть працювати після зустрічі в нормандському форматі – після 9 грудня. А нічого, що між цією датою й останнім засіданням ВРУ (20 грудня) всього 11 календарних днів? Можу тільки уявити, що понаписують ці любителі маріхуани і повій. А, може, й не планують нічого писати? Може, текст законопроекту їм вже передали з Кремля? Чи не тому московити закликають Україну у ТКГ продовжити дію старого закону, ще й закріпити його в Конституції, що свого часу на догоду Путіну вже намагалася зробити минула влада”.

Лідер націоналістів порівнює цю ситуацію із ухваленням законопроекту про відкриття ринку землі, про який президент так само обіцяв консультуватися із суспільством, але врешті не дотримав обіцянки:

“То це як розуміти? Як і ринок землі? Ляпнув, обіцяв референдум, тоді зробив, як хотів, а про народ і не згадує? Ні, так не буде”.

Відтак Тягнибок звернувся до президента Зеленського та голови ВРУ Разумкова із застереженням:

“На останніх виборах до Парламенту за ВО “Свобода” проголосували 315 568 українців. Тож від їхнього імені, керуючись їхніми інтересами заявляю: ми категорично проти будь-якого особливого статусу для Донбасу! Бо це не лише не принесе користі, це непоправно зашкодить нашій країні. Це означатиме, що кожен, хто зі зброєю в руках виступить проти України, кожен, хто вбиватиме наших громадян, отримає “особливий статус”.

Нагадую також: нашу позицію через відповідні ухвали своїх представників – депутатів обласних, міських і районних рад підтримали мільйони українців в усіх регіонах України.

Беріть до уваги, доки ще маєте такий шанс”.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити