image
 |  25 28 Липня 2020 | 08:18

Старост у селах після місцевих виборів призначатиме голова ОТГ, — експерт

Після проведення місцевих виборів старости у селах, які увійдуть до складу ОТГ, будуть призначатися за поданням голови об'єднаної громади відповідною радою.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» розповів регіональний консультант з юридичних питань у Волинській області «Асоціації міст України», професор Луцького НТУ Валентин Малиновський.

Експерт наголосив, що нове законодавство скасовує виборність посади старости. В цьому є свої плюси і мінуси. 

"Тепер старости будуть не вибиратися під час виборів, а призначатися головою ОТГ. Обраний на виборах голова об'єднаної громади пропонуватиме свої кандидатури на посади старост, а рада їх затверджуватиме. За законом, старости не можуть одночасно бути депутатами ради ОТГ. По суті, вони будуть виконувати функції заступника мера чи голови ОТГ на місцях. А за посадами входитимуть у склад виконкомів", - пояснив Валентин Малиновський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців вважає, що справи ідуть у неправильному напрямку, причина економічної кризи — у некомпетентності влади (ОПИТУВАННЯ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити