image
 |  11 2 Листопада 2017 | 16:27

У Дубівській громаді стартувала Школа громадської активності

У Дубівській громаді Ковельського району Волині стартувала Школа громадської активності .

Про це повідомили в обласній громадській організації «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення».

Школа відбувається в межах проекту «Громадська участь як основа системного розвитку громад». Розпочали курс із семінару: «Поняття стратегічного планування та його значення для створення умов послідовного розвитку громади в процесі здійснення реформ».

07.02.11 Дубове 03Активна громада, яка включає в себе як посадовців, депутатів так і жителів, одразу наголосили на важливості участі простих мешканців у створенні Стратегії. «Хто, як не ми найкраще знаємо, що нам потрібно розвивати» - висловилась одна з мешканок села. Учасники визначили, що Стратегія - це план по якому рухатимуться до кращого майбутнього і кожен мешканець має роль у його створенні. Погодилися з твердженням спікера, що для сталого розвитку необхідне розуміння власних потреб та ефективна взаємодія влади та народу.

В ході семінару учасники розпочали роботу над аналізом своєї громади та обговорювали етапи, які слід пройти на шляху до створення Стратегії розвитку.

Стратегія є динамічним документом, навчання сьогодні дасть можливість зрозуміти основні кроки, які нам необхідно здійснити разом для того, щоб зробити документ не заради документу, а заради того, щоб він став інструментом розвитку громади, - зазначила спікер заходу.

07.02.11 Дубове 01Близько місяця Дубівська рада працює на шляху до створення Стратегії громади. Наразі має напрацювання по збору інформації про громаду та опитування мешканців і бізнесу. На сьогодні розпочинається перехід в активну фазу - по систематизації та аналізу зібраної інформації. Попереду багато роботи.

Семінар відбувся в межах реалізації проекту «Громадська участь як основа системного розвитку громад», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки ПРООН.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити