image
 |  0 27 Липня 2023 | 11:22

Стартувала важлива фаза контрнаступу: актуальні карти війни

Збройні сили України на південному фронті розпочали 26 липня значну контрнаступальну операцію на заході Запорізької області з використанням великої кількості техніки.

Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Російські війська продовжували наступати поблизу Сватового 26 липня. Частини російського 7-го мотострілецького полку (11-й армійський корпус, Балтійський флот РФ) провели успішні наступальні операції в напрямку Куземівки в 13 км на північний захід від Сватового, заявляє Росія. Підрозділи 15-ї окремої мотострілецької бригади (2-а загальновійськова армія Центрального військового округу) нібити продовжують наступ у районі Сергіївки в 12 км на південний захід від Сватового, де просунулися на фронті шириною три кілометри на глибину 2,7 км.

В ISW не мають візуального підтвердження, що російські війська захопили Надію. Український Генштаб також повідомив, що ворог вів безуспішні наступальні дії на південь від Новоселівського в 14 км на північний захід від Сватового.

Російська армія продовжує наступ поблизу Кремінної. Геолокаційні кадри, опубліковані 25 липня, показують, що російські війська просунулися на південь від Діброви, що в 7 км на південний захід від Кремінної.

ЗСУ тим часом провели наступальні дії в районі Бахмута, але не робили жодних підтверджених наступів 26 липня. Наші воїни продовжують вести успішні наступальні дії на південному фланзі міста-фортеці.

Важкі бої тривають поблизу Кліщіївки в 7 км на південний захід від Бахмута, Андріївки в 10 км на південний захід від Бахмута, а також Курдюмівки в 13 км на південний захід від Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Йдіть за дроном": двох поранених захисників врятували з допомогою безпілотників

Тривають бої за висоту на захід від Кліщіївки. Російські сили відбили українські атаки біля Білогорівки в 20 км на північний схід від Бахмута, Берхівки в 6 км на північний захід від міста, Дубово-Василівки і Роздолівки в 18 км на північний схід від Бахмута.

Російські війська здійснили наземні атаки навколо Бахмута і не робили жодних підтверджених або заявлених наступів 26 липня. ЗСУ ж відбили російські атаки поблизу Оріхово-Василівки в 11 км на північний захід від Бахмута, Іванівського та Кліщіївки.

Українські воїни завдали удару по невизначеному чеченському піхотному підрозділу на північ від Курдюмівки в 13 км на південний захід від Бахмута. Російські війська здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії міста Авдіївка-Донецьк, але не робили підтверджених або заявлених наступів 26 липня.

Українські війська 26 липня продовжили наступальні дії на заході Донецької області та досягли успіхів на південь від Великої Новосілки. Геолокаційні кадри захоплення українськими військами полонених 247-го гвардійського десантно-штурмового полку (7-ї дивізії ВДВ) у Старомайорському, що в 9 км на південь від Великої Новосілки, показують, що ЗСУ просунулися до північно-східної частини населеного пункту.

Українські військові підтвердили, що ЗСУ досягли успіху під Старомайорським та просунулися вздовж лінії фронту до півкілометра завширшки та на 750 м углиб.

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки, щоб відновити втрачені позиції в західній частині Донецької області 26 липня. Вороги не досягли жодних заявлених або підтверджених досягнень.

Війська РФ контратакували в напрямку Рівнополя (10 км на південний захід від Великої Новосілки), але не змогли просунутися.

Українські війська 26 липня розгорнули значну механізовану контрнаступальну операцію на заході Запорізької області та просунулися на південь від Оріхова. ЗСУ розпочали механізовану атаку на Роботине. Їм вдалося пробити російську оборону на кількох ділянках перед елементами 810-ї морської піхотної бригади (Чорноморський флот), 71-го мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія, 58-а Загальновійськова армія Південного військового округу) та формування спецназу "Осман".

Геолокаційні кадри показують, що українські сили просунулися приблизно на 2,5 км на північний схід від Роботиного, а додаткові геолокаційні кадри показують покинуті бойові броньовані машини Bradley південніше та в межах 2 км на схід від Роботиного.

26 липня російські війська здійснили обмежені та невдалі наземні атаки на заході Запорізької області. Російські війська безуспішно намагалися відновити втрачені позиції на північний схід від Роботиного.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити