image
 |  2 4 Травня 2022 | 20:41

Ставлення українців до росіян різко погіршилося – опитування

69% українців негативно ставляться до росіян, кількість тих, хто ставиться позитивно, за рік зменшилась у понад 3 рази і нині становить лише 8%.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 27 квітня.

"За останній рік змінилося ставлення зі швидше позитивного на більш нейтральне до мешканців Білорусі, мешканців т.зв. ЛНР/ДНР та окупованого Криму. Натомість значно погіршилося ставлення до мешканців Росії і одночасно покращилося ставлення до російськомовних українців".

До жителів Білорусі позитивно ставляться лише 22% (за рік показник погіршився втричі), негативно – 33%, нейтрально – 42%.

До мешканців окупованого Криму позитивно ставляться 41%, негативно – 14%, нейтрально – 40%. 

До росіян, які проживають в Україні позитивно ставляться 30%, негативно – 27%, нейтрально – 39%.

До мешканців т.зв. ДНР/ЛНР позитивно ставляться 27%, негативно – 31%, нейтрально – 37%.

Соціологи зазначають, що дослідження ставлення до різноманітних етнічних та мовних груп, які проживають в Україні, показало переважно позитивне або ж позитивно-нейтральне ставлення до них.

Найкраще українці ставляться до україномовних (95% – позитивно) та російськомовних (57% – позитивно, 30% – нейтрально, 13% – негативно) українців.

Також позитивне ставлення переважає і до євреїв (60%) та угорців (49%), які проживають в Україні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити