image
 |  0 31 Жовтня 2020 | 14:11

Степанов пояснив, чому МОЗ не закуповує кисень для лікарень

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов наголошує, що спосіб постачання кисню до ліжок хворих на COVID-19 визначають конкретні лікарні або місцева влада.

Про це Максим Степанов повідомив на брифінгу в суботу, 31 жовтня. 

Відповідаючи на питання, чому МОЗ не замовило у ДП "Медичні закупівлі" кисневі концентратори для лікування хворих на COVID-19, міністр зазначив, що забезпечення киснем може відбуватися або централізовано до кожного ліжка в лікарні, або за допомогою кисневих концентраторів. 

"МОЗ вважає, і це правильно, що в який саме спосіб треба забезпечити ліжко киснем, вирішується безпосередньо на місці самою лікарнею або власником цих лікарень. Власником є відповідна місцева влада, тобто обрані вами, шановні українці, мери міст, голови ОТГ або районних рад", - заявив Степанов. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині є частковий дефіцит ліжок для кисневої терапії хворих на COVID-19

"МОЗ визначило, що забезпечення централізовано не є доречним, це просто неможливо. Тому були виділені відповідні кошти на підведення кисню до кожного ліжка або централізовано, або за допомогою закупівлі кисневих концентраторів, які вже на місці місцева влада або лікарня закуповує", - додав міністр.

За словами Степанова, на ці цілі було виділено 582 мільйона гривень, а зараз області звернулися з проханням по додаткові кошти і надали додаткові розрахунки. У МОЗ вважають, що ці кошти також повинні бути виділені, наголосив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кисень вбиває вірус: щодня пацієнти волинської лікарні вдихають по 2 тонни кисню (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити