image
 |  4 26 Лютого 2019 | 18:03

Стрільба, поєдинки, ватра: у волинських лісах «Сокіл» провів підстаршинські навчання (ФОТО)

В Урочищі «Вовчак», що на Турійщині відбулась підстаршинська школа «Соколу».

Про це «ВолиньUA» інформують організатори.

Минулих вихідних, стартував перший, відбірковий етап, підстаршинської школи «Соколу» в урочищі «Вовчак», що на Турійщині.

За ці дні, комендант «Вовчака», керівника Турійської ВО «Свободи» Василь Мазурик провів сокільцям теоретичний та практичний курс по орієнтуванню на місцевості.

Читайте також: У Луцьку учням 11 школи розповіли про події Революції Гідності

Навчання підстаршинської школи «Соколу» складались з: тактичних дії малих груп, евакуації поранених з автомобіля, відпрацювання азів ножового бою, дій під час розвідки.

Провели навчання з відпрацювання рейду в екіпіруванні по нічній місцевості у лісі.

«В ті далекі часи другої світової війни, коли УПА під Проводом ОУН вело визвольну війну від московських та німецьких тоталітарних, окупаційних режимів був відданий наказ – «Створити штаб УПА та підстаршинську школу в селі Вовчак». Повторюючи історію наших славетних упівців ми Сокільці вже вдруге розпочинаємо етап відбору вишколів підстаршинської школи організації Сокіл. Саме тут на «Вовчаку» в сакральному місці починають свій шлях кандидати в підстаршини. Саме на їх буде покладена функція в майбутньому стати інструкторами та зібрати нових людей під жовто-блакитні та червоно-чорні стяги» - прокоментував очільник Волинського осередку, заступник Керівника організації ВГО «Сокіл» Максим Новицький.

Нагадаємо, що відновлення історико-культурного комплексу «Вовчак.Волинська Січ» розпочалось за ініціативи Волинської «Свободи».

 Читайте також: Слава Україні - смерть московській федерації: у Києві молодь пройшла смолоскипним маршем (ВІДЕО, ФОТО)            Читайте також: У Ковелі провели благодійний турнір з міні-футболу до 110-річчя Бандери   Читайте також: Діти Заболоттівської школи-інтернат отримали від волонтерів новий телевізор 

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити