image
 |  121 17 Жовтня 2024 | 21:28

Стріляв у рідних і поліцію: волинянин постане перед судом

Прокурори відділу захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 38-річним жителем міста Ківерці закінченого замаху на умисне вбивство кількох осіб, в тому числі малолітньої дитини, домашнього насильства, незаконного поводження зі зброєю, хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї та посягання на життя працівників правоохоронного органу (ч.2 ст.15 п.п.1,2, 7, 13 ч.2 ст.115, ст.126-1, ч.1 ст.263, ч.4 ст.296, ст.348 КК України).

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури, - пише ВолиньUA.

​За даними слідства, чоловік з грудня 2023 до червня 2024 року чинив фізичне та психологічне насильство щодо рідної сестри та 11-річного племінника.

Крім того, увечері 22 червня 2024 року, перебуваючи вдома в стані алкогольного сп’яніння, він двічі вистрілив із гладкоствольної рушниці в двері кімнати, в якій перебували рідні – й вони не постраждали лиш тому, що втекли через вікно.

Надалі чоловік уже стріляв у працівників поліції, які прибули на виклик, та їхній автомобіль, відтак пошкодив службове авто й поранив громадянина, який знаходився в салоні іншої автівки поруч.

Незаконні дії зловмисника були припинені працівниками поліції.

Вироку суду чоловік очікуватиме під вартою.

Досудове розслідування: СУ ГУПН в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Парафіяни ПЦУ повернули собор у Черкасах, захоплений агресивними представниками московської церкви

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити