image
 |  1417 14 Липня 2024 | 23:32

Студент луцького вишу обікрав будинок через матеріальну скруту

Судили студента із Рожища, який обікрав будинок через матеріальну скруту. Він міг сісти на п’ять років, але відбувся умовним терміном.

Про це йдеться у вироку Рожищенського районного суду, пишуть Волинські новини, інформує  "ВолиньUA". 

Як зазначається, 9 квітня 2024 року Роман С. проник у чужий будинок, щоб пограбувати його. Із приміщення він виніс ювелірні прикраси та гроші. Сума збитків – майже 38 тисяч гривень.

Обвинувачений вину у вчиненні злочину повністю визнав. Як пояснив, прийшов до власника будинку, щоб позичити гроші. Вдома тоді нікого не було, але на вікні лежав ключ. Вже в будинку він знайшов цінності та 10 тисяч гривень, забравши все собі. Прикраси згодом здав у один із луцьких ломбардів. На вчинення крадіжки його підштовхнула нестача коштів.

Про обвинуваченого відомо, що він є особою молодого віку, навчався в Луцькому національного технічного університету, не працює.

Потерпілий у день крадіжки був на роботі, а після повернення побачив, що з дому щось зникло. Щодо покарання, то покладався на суд.

Феміда врахувала, що крадіжка поєднана з проникненням у житло, а також вчинена в умовах воєнного стану. Пом’якшувальними обставинами стали щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

У підсумку Романа С. визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК. Йому призначили позбавлення волі на п`ять років, яке згодом замінили дворічним іспитовим строком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині вовки тероризують громаду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити