image
 |  4 23 Грудня 2020 | 08:59

Військові відмовилися від участі в церемонії похорону Кернеса

Ніхто з перших осіб держави на похорон мера Харкова не приїде.

Військовослужбовці Харківського гарнізону брали участь у репетиції траурної процесії, але в церемонії похорону мера Харкова Геннадія Кернеса задіяні не будуть, - повідомили в Харківському національному університеті Повітряних сил ім. Івна Кожедуба.

У виші підтвердили, що начальник гарнізону віддав наказ про участь військовослужбовців у жалобній церемонії, і 22 грудня курсанти провели репетицію в центрі Харкова. Однак згодом наказ скасували, так як на похорон Кернеса ніхто з перших осіб держави не приїде.

У ХНУПС послалися на розділ 82 Статуту гарнізонної та вартової служби ЗСУ, що регламентує військові почесті під час поховання. Згідно з цією нормою, почесний ескорт відряджується на похорон, на яких присутні президент, голова Верховної Ради і прем'єр-міністр.

«За попередньою інформацією, на церемонії прощання і похоронах передбачалося перебування перших осіб держави... Пізніше, коли стало відомо, що зазначені особи на поховання міського голови не прибудуть, наказ начальника Харківського гарнізону про участь військовослужбовців у церемонії було скасовано», - йдеться в повідомленні.

Раніше журналісти повідомили про участь курсантів у репетиції траурної церемонії біля оперного театру, де відбудеться громадянська панахида за Кернесом. Відспівуватимуть мера у Благовіщенському соборі, а поховають - на центральній алеї другого міського кладовища 23 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуги народу» хочуть скасувати штрафи за відмову обслуговувати українською мовою

Мер Харкова Геннадій Кернес помер у ніч на 17 грудня в берлінській клініці «Шаріте».

25 жовтня Кернеса переобрали на третій термін: за нього проголосували 60,34% виборців, котрі прийшли на вибори.

Кернеса визнали мером, хоча він і не складав присягу разом з новообраними депутатамі міської ради 9 грудня.

Після смерті Кернеса Харків перейшов під тимчасове управління секретаря міської ради Ігоря Терехова і під патронат голови МВС Арсена Авакова. Ця комбінація була узгоджена ще коли важко хворий мер лежав в «Шаріте», - повідомляє ZN.UA.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити