image
 |  0 8 Березня 2019 | 14:47

Студенти США вчитимуть вирощувати канабіс в університетах

Усе більше вишів Північної Америки додають вивчення канабісу до навчальної програми. Це пов’язують зі стрімкою легалізацію марихуани та коноплі в країні.

Про це повідомляє Platforma.

«Ми забезпечимо студентам швидкий шлях в індустрію», – каже професор Мічиганського університету Брендон Кенфілд. Два роки тому він запропонував нову спеціалізацію з хімії лікарських рослин після участі в конференції, де представники індустрії розповідали про брак хіміків-аналітиків для оцінки якості продукції.

За дослідженням ринку від компанії Arcview, що займається тенденціями в промисловому вирощуванні канабісу, до 2022 року індустрія створить 467 тис. робочих місць. Передбачають, що актуальними будуть професії від операторів теплиць до спеціалістів з маркетингу, розробників харчових продуктів, директорів лабораторій із забезпечення якості та фармацевтичних дослідників. При цьому фахівцям обіцяють у кілька разів вищу зарплату, ніж в інших галузях.

Навчальну програму із канабісу вже відкрили у Мічиганському університеті. За словами Кенфілда, чотирирічний курс привабив близько 300 студентів з 48 штатів.

Таку ж програму запускають у Північній Дакоті, а Університет Колорадо пропонує студентам вивчати соціальні, юридичні, політичні та медичні аспекти канабісу. Курси права і політики марихуани також стартують в університеті штату Огайо, Гарварді та університетах Денвера і Вандербільта.

Навіть штати, де лікувальна марихуана усе ще не легалізована, наприклад Нью-Йорк, Нью-Джерсі та Коннектикут, планують відкривати програми з вивчення канабісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі волинського села хочуть повернути йому радянську назву 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити