image
 |  7 28 Вересня 2021 | 20:58

Суд оштрафував лучанку, яка купила підроблене свідоцтво про вакцинацію від COVID-19

Жительку Луцька судили за придбання підробленого міжнародного свідоцтва про вакцинацію від COVID-19.

Як ідеться на сторінці Любомльського районного суду Волинської області, жінка має сплатити штраф у розмірі 5100 гривень.

Міжнародний сертифікат про вакцинацію лучанка придбала у середині серпня. У сіду розповіла, що за підробку заплатила тисячу гривень. Документ придбала через інтернет, його жінці передали на руки поблизу пункту пропуску "Краківець", що на Львівщині.

У вироку суду зазначили, що обвинувачена хотіла уникнути проходження самоізоляції на території України. Підроблений сертифікат виявили волинські прикордонники на пропускному пункті "Ягодин".

Суд визнав волинянку винною у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч. 5 ст.27, ч.1 ст.358, ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанин, який збив водія тролейбуса, — правоохоронець. Справу розслідує ДБР

Як нагадує Суспільне, в серпні суд виніс вирок волинянці за підробку більш як 40 довідок про проходження тесту на коронавірус. Жінці присудили три роки умовного позбавлення волі, з випробувальним терміном в один рік.

В МОЗ повідомили, що ініціюватимуть відсторонення керівників медичних закладів, в яких ймовірно підробляли довідки про проведення вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити