image
 |  0 6 Квітня 2021 | 19:39

Суд притягнув волинянина до відповідальності за те, що той придбав рибу

За порушення порядку придбання об’єктів тваринного світу суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності. Постановою Любешівського районного суду Волинської області визнано винним громадянина, який здійснив купівлю риби без документа, який підтверджує законність її придбання і походження, чим порушив ст. ст. 7, 63 ЗУ "Про тваринний світ", за що передбачена відповідальність ч.1ст.88-1 КУпАП.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Так, 14 січня 2021 року в ході рибоохоронної роботи на оз. Люб’язь в урочищі Бейжа, поблизу с. Підкормілля Камінь Каширського району було зафіксовано громадянина, який на човні підплив до берега. У човні знаходилася риба у снулому стані: 12 екз. щук, загальною вагою 4 кг, але жодних знарядь лову у човні не було. Ймовірно чоловік, помітивши рибпатрульних, позбувся заборонених знарядь ще будучи на воді. Походження риби чоловік пояснив тим, що купив її в с. Хоцунь Любешівського району.

Таким чином на чоловіка склали протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП – порушення порядку придбання об'єктів тваринного світу. Адже громадянин повідомив, що придбав рибу у продавця без відповідних дозвільних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку виявили автомобіль-підробку

У судовому засіданні громадянин підтвердив обставини, викладені у протоколі. Суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, ухвалив накласти на нього стягнення у виді штрафу в розмірі 510 грн з конфіскацією незаконно придбаної риби та зобов’язав сплатити 454 грн судового збору.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства України. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» Управління: (67) 360-78-40.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити