image
 |  2 9 Червня 2018 | 19:49

Суд скасував ряд розпоряджень екс-«губернатора» Волині та поновив посадовицю Держархіву

Заступника директора Державного архіву Волинської області Марію Багнюк поновили на посаді через суд, визнавши її звільнення з цієї посади незаконним.
Такою є постанова Львівського апеляційного адміністративного суду, який задовольнив позовну заяву Багнюк Марії Григорівни до Волинської обласної державної адміністрації, голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, Державного архіву Волинської області та директора Державного архіву Волинської області Сергія Карасюка.
Як стало відомо «ВолиньUA», після перемоги Революції гідності заступник директора Державного архіву Волинської області Марія Багнюк тривалий час виконувала обов’язки директора архівної установи.
Проте з приходом на посаду голови Волинської ОДА Володимира Гунчика потрапила в немилість до його ставленика Сергія Карасюка, котрий вирішив усунути свого заступника з посади руками «губернатора», готуючи йому до підписання протиправні розпорядження.
Не погоджуючись із упередженими підходами до державної служби, Марія Багнюк подала на таких держпосадовців позов до адміністративного суду.
Судова тяганина тривала з вересня 2017 року по травень 2018 року.
Зрештою, Львівський апеляційний адміністративний суд постановив:
– Визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Волинської ОДА від 10 жовтня 2016 року №460 «Про внесення змін до Положення про Державний архів Волинської області».
– Визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Волинської ОДА від 27 жовтня 2016 року №486 «Про затвердження нової редакції Положення про Державний архів Волинської області».
– Визнати протиправним та скасувати наказ директора Державного архіву Волинської області від 20 жовтня 2016 року №40-ОС «Про затвердження структури Держархіву області».
– Визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Волинської ОДА від 19 січня 2017 року №8-ос «Про переведення Багнюк М.Г.».
– Поновити Багнюк М.Г. на посаді заступника директора Державного архіву Волинської області з 19 січня 2017 року.
– Зобов’язати Державний архів Волинської області нарахувати та виплатити на користь Багнюк Марії Григорівни різницю в заробітку за час виконання роботи на посаді заступника начальника відділу формування НАФ та діловодства Державного архіву Волинської області з 19 січня 2017 року по 16 травня 2018 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити