image
 |  0 1 Січня 2019 | 16:56

Суд скасував вирок акушеру, який дозволив померти немовляті

Вирок відомого львівського акушер-гінеколога Олега Данкова, якого засудили до року тюрьми через смерть новонародженої дитини, скасувала колегія суддів Львівського апеляційного суду.

Олег Данков працював завідувачем пологового відділення 3-ї міської клінічної лікарні. У 2014 році медик особисто приймав пологи у пологовому будинку на вул. Раппопорта і через його недбалість новонароджена дитина померла. Шевченківський райсуд Львова визнав Данкова винним у неналежному виконанні службових обов'язків, що спричинили смерть дитини, і засудили до року тюрми, зобов'язавши виплатити батькам померлої дитини 350 тис. грн.

Про це пише Zaxid.net.

Проте Данков оскаржив рішення суду і в результаті Львівський апеляційний суд ухвалив скасувати вирок Шевченківського райсуду Львова та призначити новий судовий розгляд.

У апеляції Данков навів низку причин, чому вироку суду треба скасувати. Зокрема, на його думку, звукозаписи судового засідання, де проводились допити кількох свідків, неможливо прослухати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупційна прокуратура передала в ГПУ подання про зняття недоторканості з Дубневича

"Також (Олег Данков) вказує на наявну у оскаржуваному вироку невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження, оскільки місцевий суд ухвалюючи вирок виходив не з доказів досліджених у судовому засіданні, а з доказів, які сам вигадав у нарадчій кімнаті", – йдеться в ухвалі апеляційного суду.

Водночас батьки померлої дитини, Мар'яна Павлик та Остап Пудляк, а також прокурор виступали проти скасування вироку суду першої інстанції. Однак апеляційний суд ухвалив призначити повторний розгляд справи. Крім того, ухвала про скасування вироку є остаточною, оскаржити її не можна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити