image
 |  2 12 Січня 2022 | 17:24

Суд відмовився карати працівницю «Епіцентру» у Ковелі

Ковельський міськрайонний суд закрив провадження щодо адміністраторки магазину «Епіцентр», яка 20 листопада впустила до зали відвідувачів без ковід-документів. За статтею про порушення правил карантину їй загрожував штраф, проте суддя дійшов висновку, що в її діях не було адмінправопорушення.

Як йдеться у постанові Ковельського міськрайонного суду від 5 січня, суд розглядав справу щодо адміністраторки гіпермаркету «Епіцентр» у Ковелі, - пише zaxid.net.

У адмінпротоколі зазначено, що 20 листопада, о 19:30, вона не вжила заходів епідемічної безпеки, а саме, допустила до залу магазину відвідувачів без наявного ковід-сертифікату або негативного ПЛР-тесту.

Адмінпротокол був складений за ч.1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей), яка передбачає від 17 до 34 тис. грн для громадян та до 170 000 грн для посадових осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинському монастирі зніматимуть кіно (ФОТО)

На судове засідання працівниця не прийшла, однак попередньо подала до суду клопотання про закриття провадження через відсутність у її діях складу правопорушення. Суд дійшов такого ж висновку. Як йдеться у постанові, в матеріалах справи були відсутні докази того, що жінка є посадовою особою та виконує організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські обов'язки.

«До матеріалів справи також не долучено належних доказів на основі яких, у визначеному законом порядку, можливо встановити наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи, зокрема, пояснень свідків, які були відвідувачами ТЦ "Епіцентр"», – йдеться у постанові.

Відтак суддя Петро Бойчук постановив закрити провадження в цій справі на підставі відсутності в діях жінки адміністративного правопорушення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити