image
 |  254 30 Квітня 2024 | 16:16

Суд вирішив зняти електронний браслет із митрополита МП Павла, який раніше служив на Волині

Печерський районний суд Києва ухвалив зняти електронний браслет з митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя), який п’ять років свого життя провів у селі Низкиничі Нововолинської громади на Волині, причетного до підривної діяльності проти України.

Про це інформує пресслужба Київської обласної прокуратури в коментарі "Українській правді".

30 квітня Печерський районний суд, попри клопотання прокурора про продовження обов’язків обвинуваченому митрополиту у повному обсязі, задовольним клопотання частково.

Рішенням суду йому не продовжено дію обов'язку носити електронний засіб контролю.

Проте обвинувачений і досі зобов’язаний не відлучатись з місця свого проживання без рішення суду, крім невідкладних випадків, пов’язаних з небезпекою для життя та здоров’я. Також він має утриматись від спілкування з потерпілими та свідками у кримінальному провадженні, наголошують у прокуратурі.

"Прокуратура не отримала повний текст ухвали, а в судовому засіданні була оголошена лише резолютивна частина ухвали, тому сказати чим мотивовано таке рішення суду, наразі неможливо. Повний текст ухвали буде оголошено 6 травня. Ухвала суду оскарженню не підлягає".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити