image
 |  13 10 Грудня 2022 | 23:31

Суд з третього разу покарав п'яницю-лісника з Волині

Маневицький районний суд визнав винним, оштрафував і позбавив на рік права сідати за кермо ветерана лісового господарства Волині Миколу Корця. Чоловік вже тричі попадався на нетверезому водінні, а цього разу навіть в’їхав в приватний паркан.

Про це пише інтернет-видання "Сила правди".

Як за допомогою Феміди серійному порушнику вдається уникати покарання з’ясували журналісти центру журналістських розслідувань «Сили правди».

Микола Корець – колишній міліціонер. Останнім часом працював мисливствознавцем в Державному підприємстві «Маневицьке лісове господарство». Нині, судячи з інформації в Єдиному державному реєстрі судових рішень, – пенсіонер.

Вперше нетверезим за кермом попався у 2013 році у статусі провідного мисливствознавця. Тоді суддя Маневицького районного суду Микола Покидюк взяв до уваги, що «він вперше притягувався до адміністративної відповідальності; за місцем роботи характеризувався позитивно; щиро розкаявся; він, а також його дружина, мають інвалідність». Тому тоді обмежились усним зауваженням, а справу закрили.

Минулого року Микола Корець знову взявся за старе. У вересні 2021-го лісівника спіймали п’яним за кермом на тій самій автодорозі Київ-Ковель-Ягодин. Маневицький районний суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення та покарав його штрафом у розмірі 17 тисяч гривень, позбавивши також права керувати транспортом на рік. Але Корцю вдалося уникнути відповідальності і цього разу.

Лісівник подав апеляційну скаргу, пояснюючи, що вважає постанову суду незаконною та необґрунтованою. Мовляв, висловлював бажання пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння у відповідному закладі охорони здоров’я, а працівники поліції чинили на нього психологічний тиск. З його слів, судовий збір з нього також не мали права стягувати, адже він є інвалідом ІІ групи.

Суддя Волинського апеляційного суду Петро Борсук 25-го жовтня скаргу Миколи Корця задовольнив. Постанову Маневицького районного суду скасували. Але сталося це саме під час розгляду в тому ж таки Маневицькому суді справи про вже нову нетверезу автопригоду нашого «героя». До речі, раніше «Сила правди» розповідала, що Вища рада правосуддя ще у 2020 році рекомендувала звільнити Петра Борсука з посади судді Апеляційного суду Волинської області.

26 травня 2022 року Корець за кермом автівки «ВАЗ» врізався у дерев’яний паркан приватного будинку. Патрульні виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння, а проходити огляд лісівник відмовився. Микола Корець сказав, що перед аварією мав зустріч у будинку мисливця в Маневичах, де кормив собак. Він погано себе почував і попросив іншого чоловіка сісти за кермо. Відтак, повністю заперечує те, що за кермом перебував він на момент аварії.

Маневицький райсуд не отримав підтвердження цих слів, отож 2-го грудня визнав Миколу Корця винним і постановив стягнути з нього 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права кермувати автівкою протягом року. Завдяки апеляції, яку задовольнив Волинський апеляційний суд у попередній справі, це покарання за нетверезу їзду вважається першим. Отож, порушник замість 34 тисяч гривень, має заплатити лише 17. Крім того у Миколи Корця є в запасі ще один шанс вкотре вийти сухим із води – протягом десяти днів і цю постанову суду ще можна оскаржити.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити