image
 |  2 19 Червня 2023 | 21:14

Суд залишив під вартою суддю, який збив на смерть нацгвардійця

Суд залишив під вартою суддю Олексія Тандира, підозрюваного у скоєнні ДТП в якій загинув нацгвардієць, під вартою.

Про це повідомляє УНН.

Рішення було ухвалине сьогодні.

«Київський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та залишив в силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для судді, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок якої загинув нацгвардієць», - повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

Раніше

У ніч на 26 травня суддя Олексій Тандир, голова Макарівського районного суду Київської області, збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці. Суддю було затримано на місці.

Київська міська прокуратура повідомила УНН, що розпочала розслідування за ч. 3 статті 286-1 Кримінального кодексу (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що призвело до смерті потерпілого).

27 травня Вища рада правосуддя на засіданні задовольнила подання заступника генерального прокурора про надання згоди на утримання під вартою судді, якого підозрюють у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Після рішення ВРП столична прокуратура невідкладно направила на розгляд до Печерського районного суду клопотання про обрання підозрюваному судді Олексію Тандиру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині п'яний водій врізався в дерево

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити