image
 |  0 6 Лютого 2019 | 10:44

Суддя, який відсторонив Супрун, раніше поновив на посаді скандального Насірова

Суддя Сергій Каракашьян, який своїм рішення сьогодні відсторонив від виконання обов’язків в.о. глави МОЗу Уляну Супрун, раніше відновив на посаді керівника ДФС скандального Романа Насірова.

Про це у Facebook повідомляє “Центр протидії корупції”. 

“Про суддю Сергія Каракашьяна, який відсторонив Уляну Супрун. Це той самий суддя, який разом з двома своїми колегами поновив на посаді Романа Насірова. А ще Каракашьян назвав рекламу з “досягненнями” Луценка не політичною, а соціальною”, – повідомляють у “Центрі протидії корупції”. 

Активісти при цьому наголошують, що основний дохід сім’ї Каракашьяна – зарплата судді (в районі 200 тисяч грн на рік). Однак це не заважає йому добудовувати будинок під Обуховом та їздити на Mitsubishi Pajero Sport 2014 року, записаній на родича. Коштує таке авто приблизно 20 тисяч доларів. 

“Є квартира в Києві, кілька земельних ділянок під Києвом. На все вистачило суддівської зарплати. Має рушницю, колекціонує монетки і марки”, – резюмують у повідомленні. 

5 лютого суд заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. 

Таке рішення пояснили тим, що Супрун має подвійне громадянство і більше місяця є виконувачем обов’язків. 

Нагадаємо, Романа Насірова суд поновив на посаді керівника ДФС. Окрім звинувачень у зловживанні службовим становищем і розкраданні державних коштів у сумі понад 2 млрд грн, Насірова звинувачують у тому, що він має паспорт громадянина Британії (наявність якого Насіров заперечує). 

Водночас, у зв’язку з відстороненням Супрун посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф зазначила, що таке рішення суду може негативно вплинути на проведення медреформи в Україні. 

У Кабінеті Міністрів заявили, що планують оскаржити рішення щодо відсторонення Супрун.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція про канабіс швидко набирає підписи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити