image
 |  0 31 Січня 2020 | 18:15

Судитимуть 26-річного волинянина за дачу хабара прикордонникам

Житель Шацького району, який займався переміщенням цигарок поза митним та прикордонним контролем із Республіки Білорусь, вирішив убезпечити себе від проблем із прикордонниками, залучивши їх у схему.

Про це інформує пресслужба Волинської прокуратури.

Посередником для передачі неправомірної вигоди визвався бути його знайомий майстер лісу, в якого нібито були гарні стосунки з працівниками прикордонної служби. Він же встановив таксу за безперешкодне переміщення товарів через кордон – 750 грн за ящик.

У червні 2019 року за переміщення п’яти ящиків волинянин охоче віддав 3750 гривень для передачі прикордонникам.

Окрім того, придбавши у вересні 2018 року автомобіль «MAZDA 6» на іноземній реєстрації, він, аби не платити гроші за його розмитнення, купив підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерний знак і використовував їх.

Читайте також: У Цумані просто на подвір'ї будинку виявили колоди дуба (ФОТО)

Чоловіка, викритого за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в області, обвинувачують у наданні неправомірної вигоди та використанні завідомо підроблених документів (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 369 та ч. 4 ст. 358 КК України).

Далі – слово за судом.

Зауважимо, що за вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання до 4 років позбавлення волі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити