image
 |  4 15 Жовтня 2020 | 18:37

Судитимуть двох волинян, які розраховувалися фальшивими грошима

Суд задоволив підтримане прокурорами Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури клопотання слідчих та обрав двом волинянам, підозрюваним у щонайменше 18 епізодах збуту підроблених банкнот, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Слідство з'ясувало, що 36-річний та 31-річний жителі Ковеля розраховувалися у магазинах Нововолинська фальшивими 500-гривневими купюрами – оплачували ними дешеві дрібні товари, а решту забирали справжніми грошима.

Правоохоронці затримали правопорушників 12 жовтня 2020 року вже за годину після першого звернення про розрахунок підробками.

Чоловікам повідомлено про підозру у збуті підроблених грошей (ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України) і найближчих 60 днів вони перебуватимуть під вартою.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування. Правоохоронці з'ясовують походження фальшивок та інші можливі випадки розрахунків ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянка орендувала квартиру і залишилася на вулиці

Довідково: санкцією ч.2 ст. 199 КК України за збут підроблених грошей, вчинений за попередньою змовою групою осіб, передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити