image
 |  2 12 Липня 2018 | 10:45

Супрун розповіла, чому важливо снідати

Залізне правило всіх дбайливих батьків - ніколи не випускати дитину з дому без хорошого сніданку.
Продуктивний день треба починати зі здорового сніданку. Про це пише в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на сторінці у Facebook.
"Багато дорослих людей нехтують сніданком, хоча знають, що це гарантований шлях до проблем зі здоров'ям", - пише Супрун.

Якщо не снідати, то сильнішим буде бажання їсти нездорову їжу.
"Смачний та корисний сніданок впливає на наше відчуття голоду протягом дня. Тому якщо ви не снідали, існує висока ймовірність, що почуття голоду "змусить" вас запихатися чимось на ходу. Крім того, люди, які пропускають сніданок, більш схильні їсти шкідливу їжу протягом дня, перебрати з калоріями та вживати менше поживних речовин".

Коли пропускати сніданок, то зростають ризики появи жовчнокам'яної хвороби.
"Досить часто лікарі констатують наявність каменів у жовчному міхурі у молодих людей з нормальною вагою. Після аналізу їх харчових звичок зазвичай виявляється, що вони відмовляються від сніданків та дотримуються безжирових дієт задля схуднення, що й призводить до згущення жовчі".

План боротьби із зайвою вагою не спрацює.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розвінчала міф про бахіли
"Пропускати сніданок, якщо ви худнете - не найкраща ідея. Дослідження кажуть, що люди, які зазвичай не снідають, більш схильні набирати зайву вагу через те, що не можуть контролювати відчуття голоду. Звісно, відсутність сніданку може зменшити кількість калорій, спожитих протягом дня. Проте це не є ефективним та безпечним методом схуднення".

Без сніданку людині важче думати.
"У середньому між вечерею та сніданком проходить 8-12 годин. Тому після пробудження ваш мозок потребує підзарядки, щоб нормально функціонувати. Результати досліджень вказують, що саме поживний сніданок дозволяє стимулювати пам'ять, концентрацію уваги та готовність навчатись. Особливо це важливо для дітей та підлітків", - пише Уляна Супрун.

Снідати краще не пізніше 2-х годин після пробудження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити