image
 |  2 23 Травня 2018 | 12:21

«Сусідська варта» вже діє у луцькій центральній багатоповерхівці

П’ятнадцятиповерхівка - найвищий житловий будинок у Луцьку. Чи не кожен лучанин хотів піднятися на верхні балкони чи дах, аби звідти подивитися на панораму міста. Тепер тут - ОСББ "Центральна вежа".
І в будівлю пускають лише "своїх". А тепер ще й такі таблички попереджають, що мешканці будинку не будуть терпіти хуліганів та відразу викликатимуть поліцейських.
Мешканці багатоповерхівки на Словацького кажуть, що в їхньому дворі частенько пиячили компанії. Не завжди гулянки відбувалися тихо, без наслідків. Про це свідчать і погнута металічна гойдалка, й гірка без східців.
"Сусідська варта" - це філософія життя, це філософія існування сусідів.  Не бути байдужим до всього що є поза твоїм порогом квартири", - коментує голова ОСББ "Центральна Вежа" Сергій Кудрявцев.

Модель співпраці мешканців з правоохоронцями успішно працює в Сполучених Штатах Америки та Канаді. Міжнародні донори запропонували її й українцям. На сьогодні у Луцьку до проекту "Сусідська варта" долучилися лише вісім ОСББ.
Завдяки іноземним донорам мешканців будинків-учасників проекту "Сусідська варта" забезпечують не лише попереджувальними табличками, а й вогнегасниками та ліхтарями.
https://www.youtube.com/watch?v=tky_y2ikE7s
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити