image
 |  4 9 Липня 2020 | 09:46

Свідок розмови Зеленського з Трампом звільняється через «залякування» та «помсту»

Підполковник армії США та експерт з питань України в Раді нацбезпеки Александр Віндман, який виступив свідком у розслідуванні імпічменту глави США Дональда Трампа, йде у відставку через "передбачуване знущання, залякування і помсту" з боку президента.

Про це заявив адвокат офіцера Девід Прессман, якого цитує The Washington Post.

"За допомогою кампанії залякування і помсти президент США спробував змусити Віндмана зробити вибір між дотриманням закону або задоволенням президента. Між виконанням присяги або захистом своєї кар'єри.

Патріотизм Віндмана коштував йому кар'єри", - йдеться в повідомленні.

Віндман наголосив, що дуже любить свою роботу і додав, що його сім’я з нетерпінням чекає наступного етапу їхнього життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові вигрібали воду з калюж перед візитом Зеленського до Луцька (ВІДЕО, ФОТО)

Як нагадує "УП", 19 листопада 2019 року під час відкритого слухання у Палаті представників в рамках розгляду справи про імпічмент Віндман, підполковник армії США та експерт з питань України в Раді нацбезпеки, заявив, що йому пропонували посаду міністра оборони України. 

Під час слухань Віндман також заявив, що вважав "недоречною" телефонну розмову президента США Дональда Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським.

Перед цим він давав свідчення за закритими дверима і тоді сказав, що із розмови йому стало зрозуміло, що Україна не отримає військову допомогу, поки не зробить те, що хотів Трамп.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити