image
 |  2 17 Січня 2018 | 07:53

Світоліна і Костюк зустрінуться в третьому раунді Australian Open

Перша ракетка України Еліна Світоліна в матчі третього раунду Відкритого чемпіонату Австралії зіграє проти 15-річної українки Марти Костюк.
Про це 17 січня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Ще тиждень тому Марта Костюк була просто перспективною тенісисткою, яка отримала шанс зіграти в кваліфікації Australian Open. За цей час 15-річна українка зуміла виграти п'ять матчів поспіль на дебютному для себе турнірі Великого шолома: вона пройшла три раунди кваліфікації, а потім виграла і два перших раунди в основній сітці.
Спочатку Костюк сенсаційно розібралася з кітянкой Шуан Пен, віддавши 27-й ракетці світу всього чотири гейми. А в другому раунді вона в нервовому матчі обіграла австралійку Олівію Роговську, також в двох сетах. «Я щаслива. Просто щаслива», - сказала Костюк після перемоги в другому раунді.
І тепер Марту Костюк очікує найбільший матч в її кар'єрі - гра проти четвертого номера світового рейтингу, співвітчизниці Еліни Світоліної за вихід до четвертого раунду Australian Open.
На відміну від юної українки, Еліна Світоліна зіграла на кортах в Мельбурні всього дві гри: в першому раунді перша ракетка України спокійно розібралася з сербкою Іваною Йоровіч, а в другому зробила камбек в матчі проти чешки Катерини Синякової.
Фавориткою в українській дуелі в третьому раунді однозначно вважається Світоліна. По-іншому і бути не може, коли зустрічаються четверта ракетка світу і 15-річна тенісистка, яка дебютує на турнірах Великого шолома. Але при цьому списувати з рахунків Костюк не можна: вона вже не раз на цьому Australian Open змусила сприймати себе всерйоз.
Переможниця української дуелі встановить на Australian Open власний рекорд. Еліна ніколи в своїй кар'єрі не проходила далі третього раунду в Мельбурні, ну а Костюк перемагала лише в юніорському розряді.
Не можна забувати і про Катерину Бондаренко, яка також оформила вихід до третього раунду, де зіграє з Магдаленою Рібарікова. Для Катерини, як і для інших українок, третій раунд Australian Open поки є найкращим досягненням в кар'єрі: так далеко вона проходила в Мельбурні в 2009 і 2016 роках.
Свої матчі третього раунду українські тенісистки проведуть в ніч на п'ятницю, 19 січня.
Як повідомляли «Українські Новини», чемпіонство юніорських Australian Open завоювала українка Марта Костюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити