image
 |  0 3 Лютого 2021 | 17:49

Свій 43-й день народження міг би відзначати волинський кіборг

Свій 43-й день народження міг би відзначати солдат 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України – Василь Захарович Шумик.

Він народився 3 лютого 1978 року, у селі Ворокомле, Камінь-Каширського району Волинської області, - пише Район.Історія.

Строкову службу Василь Шумик проходив у спецназі внутрішніх військ, після служби повернувся до рідного села. Їздив на заробітки до Польщі. Згодом він одружився, в шлюбі народився син. Василь Захарович розлучився в 2004 році.

Чоловік зголосився добровольцем до віськкомату 10 серпня 2014 року та потрапив до 80-ї десантно-штурмової бригади. Він проходив тримісячну підготовку на Яворівському полігоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ім'я волинського адвоката, якого спіймали на хабарі

Василь Шумик був учасником Антитерористичної операції на сході України з 2014 року. Від 6 до 15 січня 2015 року – учасник боїв за Донецький аеропорт, де зазнав закритої черепно-мозкової травми, декількох контузій.

Після чергової травми його вивезезли з аеропорту, лікувався в шпиталі Дніпра. Після місячної реабілітації, в березні 2015 року, Василь Захарович повернувся на фронт – воював за Авдіївку, Зайцеве, Попасну, Бутівку.

В 2015 році, по демобілізації, проходив курс лікування. В 2017 році служив за піврічним контрактом в 39-у зенітному ракетному полку, що дислокується у Володимирі-Волинському.

Чоловік отримав I групу інвалідності 25 червня 2018 року через травми та контузії, яких зазнав при захисті Батьківщини. У січні 2020 віддав сину Олександру – нирку. Після операції родинні стосунки налагодились.

В жовтні 2020 року стан здоров'я воїна різко погіршився – стався інсульт, крововилив у мозок, та, як наслідок, мозкова кома. Герой помер 9 жовтня 2020 року. Залишились син, дружина Оксана та мати, Марія Сергіївна, котра виховала 6 дітей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити