image
 |  2 27 Вересня 2022 | 12:21

Свіжомобілізовані росіяни вже хочуть здаватися в полон

На гарячу лінію проєкту "Хочу жити" щодо здачі в полон зросла кількість звернень.

Наразі багато звернень на гарячу лінію надходять від новомобілізованих росіян чи навіть від тих, хто ще не мобілізований, повідомив в ефірі телемарафону представник розвідки Міноборони Андрій Юсов, інформує Gazeta.ua.

"Тобто дзвонять: якщо мене мобілізують, які мої дії, що я маю зробити, як правильно здатися… Такі випадки є", – розповів Юсов.

Гарячою лінією для здачі у полон можуть скористатися і мешканці окупованих територій України, яких проти волі можуть призвати до лав окупаційної армії. Наприклад, останнім часом надходить багато дзвінків від мобілізованих жителів окупованого Криму.

"Так що проєкт "Хочу жити" – це проєкт і для росіян, які переосмислили та обрали життя, а не смерть за Путіна та невідомі ідеали "русского мира", і для інших, які стали жертвами рашистів та путінської військової машини", – зазначив він.

Мобілізація у Росії буде відбуватися у декілька хвиль.Тому ті росіяни, які не отримали повістку зараз, можуть отримати її пізніше. Частину новомобілізованих з малою підготовкою відправляють фактично одразу на фронт для поповнення втрат, ще частину — залишатимуть для створення нових підрозділів і формувань.

За словами Юсова, мобілізація мільйона людей, як зазначають російські ЗМІ, у короткостроковій перспективі виглядає "дещо фантастично". Однак цифра у 300 тисяч "вкладається у плани".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити