image
 |  0 9 Квітня 2022 | 22:55

«Свобода» вимагає демонтувати символ російського мілітаризму у Володимирі

Депутати Володимирської міської організації ВО "Свобода" вимагають у влади знести совєтський танк Т-34, встановлений на розі вулиць Устилузька та Драгоманова.

Про це повідомив на сторінці у facebook в.о. голови Володимирської організації ВО "Свобода" Микола Квашук.

Текст заяви подаємо без змін.

Росія залишила кривавий слід в історії України. Символи панування москви - це також назви вулиць, пам'ятні об'єкти на честь російських окупантів і носіїв ідеології імперії. Володимирська "Свобода" вважає, що їм не місце на території нашої країни.

Остаточний демонтаж спадку колоніального минулого - це прощання з "рускім міром" і його ідеологією. Настав час очистити наш публічний простір від залишків росії. Назавжди порвати з москвою в історичному та світоглядному сенсі.

Зараз по всій Україні відбувається дерусифікація громадського простору. За таких умов вважаємо недоцільним збереження у Володимирі монументів, які символізують воєнну доблесть агресора, його спотворене бачення історії. Мова йде про совєтський танк Т-34, встановлений на розі вулиць Устилузька та Драгоманова.

Володимирська "Свобода" переконана: символам воєнної могутності злочинної російсько-радянської імперії не місце на вулицях Володимира. Не можна одночасно прославляти воєнну машину агресора, пропагувати чужу версію історичних подій і боротися з ним. У Володимирі мають постати монументи на честь наших героїчних воїнів, які ведуть боротьбу з московськими загарбниками. А пам'ятні знаки періоду московського панування назавжди відійти у небуття.

Володимирська міська організація ВО "Свобода" вимагає від міського голови Володимира Ігоря Пальонки та міської ради терміново прийняти рішення про демонтаж монументу, який уособлює воєнну могутність чужої та ворожої для українців держави.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити