image
 |  4 8 Жовтня 2019 | 15:21

«Свобода» вимагає скликати позачергову сесію Волиньради через «формулу Штайнмаєра», - заява

Фракція ВО «Свобода» у Волинській обласній раді вимагає скликати позачергову сесію у зв'язку із загрозою капітуляції України.

Про це інформує власкор ВолиньUA.

Текст заяви фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді щодо необхідності скликання позачергової сесії подаємо без змін.

"Фракція ВО «Свобода» у Волинській обласній раді вимагає скликати позачергову сесію у зв'язку із загрозою капітуляції України. Політика президента Зеленського може привести до демонтажу українського суверенітету та повернути Україну до сфери впливу Кремля. У цей непростий час ми не маємо права стояти осторонь і спостерігати, як крок за кроком здаються національні інтереси. Як підступно спекулюючи питаннями миру, нас хочуть загнати у «рускій мір». 

Погоджена владою Зеленського «формула Штанмайєера» – імовірний пролог цілковитої української капітуляції. Внаслідок цього: терористам гарантується амністія; узаконюється режим «сприяння» для російської мови і знищення української мови; терористи призначатимуть керівників органів прокуратури і судів, а самі стануть «народною міліцією» і т.п.

Далі буде зустріч у так званому «Нормандському форматі». Вона має всі шанси стати аналогом Мюнхенської змови ХХІ століття. Після цього Україну чекає повернення в орбіту «руского міра» та поступовий демонтаж Української державності, а Російську Федерацію – скасування санкцій. Єдиний варіант завадати такому розвитку подій – активна позиція громадянського суспільства.

Останні події в державі свідчать: нація не буде мовчати. Фракція ВО «Свобода» зареєструвала звернення Волинської обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо недопущення капітуляції України за т.зв. «формулою Штайнмаєра». Аналогічні звернення вже ухвалені радами різних рівнів по всій України і на Волині зокрема, як це зробили Ковельська міська та Луцька районні ради. Волинська обласна рада не може залишатися осторонь цього процесу чи вдавати, що нічого не відбувається.

Вважаємо, що керівництво Волинської обласної ради має прислухатися до думки громадськості, ветеранів російсько-української війни, волонтерів, волинян. Їх позиція повинна бути почута і врахована, а не проігнорована. Не треба шукати виправдання діям Зеленського та його команди чи давати оцінки людям, які вийшли на вулиці проти його політики. Це – щонайменше недалекоглядно.

В цій ситуації найправильніший крок – невідкладно скликати сесію та винести на її розгляд проєкт рішення щодо недопущення реалізації «формули Штанмайєра», яка насправді є формулою Путіна. Депутати не мають ховатися від волинян, а прийти на сесію та прямо висловити свою позицію. А громада має повне право знати думку кожного депутата Волинської облради щодо викликів і загроз капітуляції України", - йдеться у заяві.

Читайте також: Відома дата позачергової сесії Луцької міськради щодо формули Штанмайєра

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити