image
 |  14 2 Березня 2020 | 22:24

Свободівці Волині доставили бійцям російсько-української війни чергову волонтерську допомогу (ФОТО)

Активісти Луцької міської, Ковельської та Маневицької районних організацій ВО «Свобода» успішно завершили волонтерську поїздку схід і південь України, в ході якої доставили бійцям російсько-української війни з Московією на Донбасі гуманітарну допомогу.

Як інформують у пресслужбі обласної організації цієї політичної сили, волонтерська поїздка відбувалася в рамках діяльності Волинського обласного комітету гуманітарного забезпечення війська та комбатантського об’єднання «Легіон Свободи». До її організації долучилися свободівці Луцька, Ковельського, Маневицького, Ківерцівського та Горохівського районів. Вагомі внески при зборі гуманітарної допомоги бійцям російсько-української війни зробили Люблинецька та Берестечківська громади, які очолюють свободівки Наталія Сіховська та Валентина Залевська.

У складі волонтерської місії – перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Юрій Поліщук, заступник голови Волинської «Свободи», депутат обласної ради Олександр Пирожик, а також волонтери з Луцька Сергій Герук, Валерій Семенюк, Андрій Доленко, Сергій Кізей із Маневиччини, Андрій Сіховський та Володимир Івасюк – із Ковельщини. Останній – учасник бойових дій російсько-української війни, після першої хвилі мобілізації у 2014 році він ніс бойову службу на Донбасі.

У ході поїздки свободівці з Волині доставили волонтерську допомогу бійцям декількох бойових підрозділів. Це насамперед – бійці зведеної штурмової роти «Карпатська Січ» ЗСУ поблизу Кримського та Новотошківського на Луганщині, а також у східній частині Маріуполя, на підступах до Широкиного. Відвідали також бійців 4-ї роти «СІЧ» батальйону спецпризначення полку «Київ», яку очолює представник «Легіону Свободи» з Волині, старший лейтенант Максим Морозов (позивний «Лютий»).

Діставшись до міста-побратима Луцька Волновахи, волонтери з Волині подарували місцевому храму святого Миколи Чудотворця і його настоятелю отцю-капелану Макарію ікону Почаївської Богоматері.

«Скорботною кульмінацією поїздки стали відвідини місця трагічної загибелі бійців 51-ї Волинської механізованої бригади поблизу села Благодатне Волноваського району Донеччини. Та фатальна подія стала початком активних бойових дій на сході України і першим боєм, де, на жаль, наші Збройні Сили зазнали значних втрат. Вклонилися біля пам'ятного знаку загиблим волинянам світлій пам'яті тих, чия жертва всім нам дала зрозуміти: у нас – неоголошена, але нова справжня війна з одвічним ворогом, російським окупантом», – прокоментував побачене в поїздці Юрій Поліщук.

Серед доставленого на передову – ліки та медикаменти, продуктові набори, зокрема сало, копченості, мед, сухофрукти, часник, цибуля, гриби, домашні закрутки, кава, чай, засоби гігієни та миючі побутові засоби, солодка продукція від колективу фабрики «Ласка» і депутата Волинської обласної ради Юрія Цейка (фракція ВО «Свобода»), інші смаколики. Доставили бійцям також теплі речі від Волинської ветеранської спілки політв'язнів і репресованих, книги від Почесного громадянина Волині Андрія Бондарчука, дитячі малюнки та листи від школярів із Люблинецької та Берестечківської громади.

Волинський обласний комітет гуманітарного забезпечення війська щиро дякує також за надану безоплатну волонтерську допомогу колективам обласного фтизіопульмонологічного медичного центру, ДВТП «Волиньфармпостач», ПП «Дім фасадів», активістам Тростянецької спілки ветеранів АТО «Патріот» із Ківерцівщини, фермерам із Маневиччини Олександру та Михайлу Махновцям, волонтеру Валерію Радчуку з Португалії, іншим благодійникам.

«Це вже моя десята поїздка з волонтерською місією на схід і південь України, багата на експромти та нові знайомства. І це – найдорожчий результат поїздки: ми знову маємо багато нових друзів. Ми з ними – серцем і духом побратимства, нас такими нікому не перемогти. Дякую всім небайдужим людям за допомогу в організації поїздки!» – зазначає Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські волонтеpи відвідали бійців у Маpіуполі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити