image
 |  9 30 Вересня 2023 | 13:55

Священник мп проводив богослужіння за полеглих захисників: його покарали

Священнику заборонили проводити службу за українських захисників.

Протоієрею УПЦ МП Маріє-Магдалинінського храму Луцьку Олександру Колбі тимчасово заборонили проводити священнослужіння, - пише ТСН. 

Заборону про видав митрополит Волинський і Луцький Нафанаїл, учора, 29 вересня.

У документі йдеться про заборону без права причастя Святих Христових Таїн до повного покаяння. Також без дозволу керівника єпархією забороняється перехід в іншу єпархію.

Зазначається, що відповідне покарання протоієрей Олександр Колб отримав через те, що 4 вересня взяв участь у богослужінні екзарха Вселенського Патріарха єпископа Команського Михаїла, де також був присутній один із священників ПЦУ.

"Особисто я вірю, що з Божою допомогою, поволі скресне крига взаємної недовіри та протистояння в житті православних в Україні. Ми ж радо чекаємо й інших кліриків УПЦ для спільного служіння та молитви, як першого кроку в напрямку умиротворення церковного життя. Чекаємо, з повагою та любовʼю, як на братів у Христі та вільних дітей Божих", – сказав єпископ Команський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Волині поглумилися з могили 19-річного Героя

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити