image
 |  4 14 Січня 2019 | 10:45

Священник розповів, за яких кандидатів у президенти не варто голосувати греко-католикам

Греко-католицький священик і відомий публіцист Орест Вільчинський вважає, що віряни-католики не мають морального права голосувати на президентських виборах за Петра Порошенка та Андрія Садового.

Про це повідомляє Фактор інфо.

Причиною тому є несумісні з християнством ідеологічні переконання обох політиків. 

Про це священик написав на своїй сторінці Facebook:

“Для католиків Порошенко і Садовий, як пропагандисти ЛГБТ, вже відпадають, як кандидати, за яких можна голосувати. Чекаємо інших…” 

Петру Порошенку неодноразово дорікали за те, що він, будучи на посту Президента, став одним із головних лобістів руху ЛГБТ. 

Днями у прихильності до ЛГБТ зізналися Андрій Садовий та його дружина. 

Відзначимо, що напередодні Нового року греко-католицький єпископат заявив, що закликатиме своїх вірян бути уважними до ідеологічних переконань кандидатів на президентське крісло. 

Також нещодавно українські католицькі ЗМІ поширили переклад “Доктринальної ноти Конгрегації віровчення про деякі питання участі католиків у політичному житті”. 

Цей документ наголошує на тому, що християни в оцінці політичних сил повинні завжди пам’ятати про власні моральні принципи. Можна прогнозувати, що неодноразово задекларована прихильність Петра Порошенка до цінностей ЛГБТ завадить йому отримати голоси частини релігійно налаштованих українців. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна громада на Волині прийняла рішення перейти до ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити