image
 |  9 22 Грудня 2019 | 12:14

Святий Миколай замість Санти і Діда Мороза: 10 українських новорічних фільмів

Добірка святкових українських фільмів, якими можна замінити відомі різдвяні кінохіти, що вже багатьом набридли

Якщо фільми "Сам удома" (1990), "Іронія долі…" (1975) та інші затерті новорічні кінохіти не викликають ніяких емоцій, окрім нудьги, то, ймовірно, варто звернути увагу на вітчизняне кіно про зимові свята. Тільки в цих картинах можна помилуватися засніженими панорамами саме українських, а не зарубіжних, міст і сіл. А також зустріти близькі всім нам традиції, інтер'єри і ментальність.

"Дивне Різдво" (2006)

В основу сюжету цієї мелодрами лягла класична п'єса американського драматурга Джона Патріка "Дивна місіс Севідж". Вона пережила безліч екранізацій і постановок по всьому світу. А ключові ролі в картині зіграли Барбара Брильська, Лія Ахеджакова, Володимир Горянський, Богдан Ступка, Ольга Сумська та інші відомі актори.

Фільм розповідає про одиноку вдову Ольгу Миколаївну. На банківських рахунках у неї без діла лежать величезні суми. Жінка вирішує витратити ці гроші на те, щоби втілити мрії інших людей. У той же час жадібні діти Ольги Миколаївни намагаються всіляко заволодіти цим багатством і відправляють її до психлікарні.

"Вечори на хуторі біля Диканьки" (2001)

Практично щороку під Новий рік виходять нові українські телемюзикли. Однак практично жодному з них не вдалося перевершити стрічку майже 20-річної давності "Вечори на хуторі біля Диканьки".

Ця колоритна варіація на мотиви гоголівської "Ночі перед Різдвом" від режисера Семена Горова зібрала зірок української та російської сцени. Пісні з цього фільму стали справжніми шлягерами, а деякі музиканти завдяки цій картині відкрили свої акторські таланти. Наприклад, Олег Скрипка після головної ролі в мюзиклі став регулярно зніматися в кіно.

"Креденс" (2013)

Дія фільму розгортається у Львові в переддень Різдва. У центрі сюжету перебуває віолончеліст на ім'я Орест. Одного разу в його житті починається смуга невдач. Родичі змушують Ореста піти на аморальний вчинок, а колеги по оркестру руйнують його кар'єру. У зв'язку з цим святковий настрій для головного героя обертається стражданнями.

"Пригоди S Миколая" (2018)

Фільм стартує в українських кінотеатрах 13 грудня. Стрічка розповідає про учня другого класу Артема і його старшу сестру Поліну. Одного разу їх батьки їдуть по справах і діти залишаються одні в сільському будинку в Карпатах. У цей момент до них у будинок вривається злодій, переодягнений у костюм святого Миколая. Щоби відбитися від злочинця, Артему і Поліні доводиться покладатися лише на свою сміливість, винахідливість і, звичайно ж, на новорічне диво.

Режисером картини виступив Семен Горов, який зняв і вищезгаданий мюзикл "Вечори на хуторі біля Диканьки".

"Тепер я буду любити тільки тебе" (2015)

Фільм розповідає про модного ресторатора на ім'я Мішель. Буквально в кожній справі, за яку він береться, завершується вдало. та одного разу під Різдво від Мішеля йде дружина. Саме в цей момент він знайомиться з привабливою молодою дівчиною, яка також переживає гірке розставання з коханим.

"Полярний рейс" (2013)

Незважаючи на те, що цей фільм значиться, як український, головні ролі в ньому виконали російські актори. Його режисер, оператор, сценаристи, деякі з продюсерів та інші ключові творці картини також приїхали з Росії. Наша країна забезпечила фінансування цієї мелодрами. Крім того, саме в Україні проходили зйомки стрічки. Подібним чином знімалося безліч фільмів до 2014 року.

"Полярний рейс" розповідає про пілота на ім'я Ігор, який вже три роки працює далеко від дому. Він сумує за родиною, однак змушений заробляти гроші. Одного разу доля закидає Ігоря в один із найвіддаленіших районів на півночі Росії. У той же час за дружиною Ігоря починає доглядати заможний чоловік. Щоби зберегти свій шлюб Ігор повинен за три дні дістатися додому.

"Тільки диво" (2018)

Це перший український фільм, який можна справедливо назвати новорічним фентезі. Через цю картину проходить безліч фантастичних тварин, казкових місць і магічних обрядів. В центрі її сюжету знаходяться юнак Северин та його сестричка Аніка. Їх батько бореться зі страшною хворобою. Щоби вилікувати його, діти відправляються в небезпечну подорож за ліками. Ця дорога стає для них справжнім випробуванням. Прем'єра стрічки планується на 1 січня 2019 року.

"Ангели чудяться" (2014)

Фронтмен гурту Dzidzio Михайло Хома ще до того, як став підкорювати широкі екрани своїми комедіями, знявся більш, ніж у десяти короткометражних фільмах. Одна з цих картин присвячена різдвяним пригодам. У цій стрічці Дзідзьо разом з друзями Лесиком і Юліком колядував у сільських хатах. При цьому герої фільму розповідали всім, що збирають гроші на церкву, однак насправді хотіли щільніше набити власні кишені.

"Зимовий сон" (2010)

Романтичний телефільм розповідає про співробітницю весільного салону, яка вже тривалий час таємно закохана в свого начальника. Однак він не помічає знаків уваги своєї підлеглої і збирається одружуватися на іншій. Щоб втілити свою мрію дівчині лишається сподіватися тільки на новорічне диво.

"Хто кому хто" (2011)

Ця лірична комедія розповідає про дівчину на ім'я Міла, яка відзначає свій день народження 31 грудня. Одного разу в цей день їй доводиться розлучитися з нареченим, знайти нового коханого, зустріти батька, якого не бачила 25 років, а також дізнатися, що у неї є рідний брат. Ці сімейні хитросплетіння супроводжуються чарівними панорамами засніженого Києва.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити