image
 |  5 27 Січня 2019 | 17:01

Святкування Хрещення в Підгайцях: ексклюзивне відео з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Відео з повітря великого традиційного Хрещення в селі Підгайц, Луцького району.

В суботу, 19 січня, свято Водохреща в селі Підгайці, Луцького району. Українська Православна церква св. Михаїла, на чолі з духовним настоятелем, капеланом Отцем Іваном провели на річці Малий Стирок службу, аби продовжити традицію освяти та купання в річці.
Вашій увазі відео кореспондента «ВолиньUA».
Гостям було запропоновано гарячий чай та смачний обід приготований козаками з Гіркої Полонки, яких запросив місцевий активіст Андрій Собчук.
Місцева церква забезпечила місце для обігріву та переодягання. Також солодощі для дітей.
«Купання в ополонці на Водохреща – важлива давня традиція Православної церкви для очищення душі і тіла. Початок традиції починався 10 років тому. Одного разу я побачив знайомого жителя Івана Мартинюка, коли він йшов на річку купатись на Водохреще, та й пішов з ним узявши з собою рушник та гарячий чай. З того часу, подумав про те, як можна зробити цей день справді святковим та радісним для громади. Почав запрошувати місцеву церкву, друзів, розповсюджував оголошення про захід. Ополонку допомагає кожного року вирізати Вітя Вакуленко. І щороку людей прибавлялось все більше. Тепер у нас і чай і гаряче вино, солодощі, щедрування і найголовніше молитва та подяка Господу за прекрасний день. Приїздять гості з міста, з сусідніх сіл», - розповідає голова Луцької районної організації ВО «Свобода». Тарас Столярчук.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити