image
 |  2 20 Серпня 2021 | 08:42

Таліби «полюють» на афганців, які співпрацювали з НАТО, – ЗМІ

Таліби активізували пошуки людей, які, на їхню думку, співпрацювали із силами НАТО або з попереднім урядом Афганістану.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на документ ООН.

У документі, зокрема, йдеться про те, що бойовики ходили "від дверей до дверей, щоб знайти підозрюваних і погрожували членам їх сімей".

Такі дії відбуваються на тлі того, що ісламісти заспокоюють афганців із моменту захоплення влади, обіцяючи, що "помсти не буде".

Видання посилається на конфіденційний документ норвезького Центру глобального аналізу, представленого ООН.

"Існує велика кількість осіб, які можуть стати об'єктами нападу талібів, і загроза є цілком реальною", – сказав Крістіан Неллеманн, який очолює групу, що формувала документ.

Він попередив, що будь-хто, хто потрапив у "чорний список" талібів, зазнає серйозної небезпеки, і припускає, що у зв’язку з цим можуть відбуватися масові страти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал на Волині: поліцейські штурмом вилучали деревину у господаря

Передісторія від "УП":

Наступ талібів по всій країні посилився, коли цього літа війська США і НАТО почали завершувати вивід військ з Афганістану.

15 серпня таліби увійшли до Кабула.

Афганський уряд заявив про "мирний перехід влади". Президент Афганістану залишив країну.

Видання The Washington Post писало, що бойовики "Талібану" ще з початку минулого року почали укладати угоди з представниками афганської влади, пропонуючи їм гроші, що дозволило талібам за блискавично короткий час взяти контроль над країною і дістатись до Кабула.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити