image
 |  0 8 Травня 2018 | 11:58

«Танці на ранах суспільства»: Нацрада відреагувала на скандальне відео з концерту «Інтера» до 9 травня

Нацрада зазначила, що у соціальних мережах спалахнуло обурення через ролик, змонтований із кадрів прийдешнього «святкового» телепродукту «на одному з каналів».
Про це 08 травня 2018 року повідомляє сайт «УНІАН».
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відреагувала на скандальний уривок з концерту каналу «Інтер» до 9 травня, оприлюднивши заклик не розколювати суспільство.
Потрібно пам’ятати, що засоби масової інформації мають великий вплив на суспільство. Спроби фіксації радянських стереотипів не мають нічого спільного з реальністю, в якій живе сьогоднішня українська держава.  Покоління, що сьогодні творять нові смисли, активне демократичне суспільство, яке  живе в часі підкорення космосу, унікальних технологій, освіти без кордонів, відкритого світу потребує  й адекватної інформаційної сфери. І це  має бути простір, вільний від маніпуляцій, – йдеться у зверненні Нацради на сайті регулятора.

Зазначається, що у суспільстві сьогодні «багато болю».
Країна п’ятий рік боронить свою суверенність від нападу російського агресора, оплакує сьогоднішніх загиблих, рятує позбавлених окупантами дому. І в той самий час поминає мільйони загиблих у минулій, Другій світовій, війні – 73 роки не стишили болю, бо його весь цей час і не лікували…Україна віддає шану тим, хто повернувся живим, зупинивши нацизм і виживши потім у затяжній і всепоглинаючій сталінщині, осмислює уроки історії, перестає бути безродним совєтським племенем, заліковує тяжкі ментальні рани, вибудовує шляхи примирення в ім’я цивілізації, де всі шанували би пам’ять одне одного, вчилися злагоді, повазі до різних доль і єднання для майбутнього неповторення біди. Все це дорого коштує кожній сім’ї, кожній людині, – зазначили в Нацраді.

Відомство підкреслює, що у соціальних мережах спалахнуло обурення через ролик, змонтований із кадрів грядущого «святкового» телепродукту «на одному з каналів».
Чергова маніпуляція і танці на ранах суспільства, якими, як правило, є старозавітні концерти на кшталт «голубого огонька»  – є ніякою не свободою слова, не точкою зору, а діями, що спрямовані на розкол суспільства, спробою чергової атаки в інформаційній війні, використанням людей як матеріалу для пропаганди, а тим більше – старших людей, чиї життя заслуговують на шану, – йдеться в повідомленні.

Нацрада закликала мовників виважено та відповідально ставитися до програмного наповнення, не розколювати суспільство, убезпечити аудиторію від мови ворожнечі та ненависті, говорити толерантно й з повагою до усіх співгромадян – про цінності життя й високу вартість миру.
У День пам’яті та примирення треба знайти істинні слова свободи – що лікують, підтримують, повертають людей лицем одне до одного, – резюмує регулятор.

Читайте також: У концерті до 9 травня «Інтер» вчергове «іменами фашистських злочинців» підло провокує розбрат в Україні (ВІДЕО)
Читайте нас у мережі Фейсбук, якщо бажаєте бути першими!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити