image
 |  2 11 Січня 2021 | 14:54

«Темне минуле» претендента на посаду заступника голови Івано-Франківської ОДА з Волині

Колишній скандально відомий голова Луцької райдержадміністрації Ігор Ярмольський, якому 2018 року Луцька райрада висловила недовіру, претендує на посаду заступника голови Івано-Франківської ОДА.

Про це «ВолиньUA» стало відомо з власних джерел.

Чиновник з Волині, який скоро може зайняти високу посаду на Прикарпатті, має скандальну політичну біографію та славу земельного магната.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексголова Луцької РДА може стати заступником голови Івано-Франківської ОДА

За 20 років на посаді сільського голови у селі Княгининок (раніше – Маяки) сім`я Ігоря Ярмольського «нажила» 16 земельних ділянок площею понад шість гектарів (6,33 га). Причому землі родини Ярмольських розташовані у далеко не бідних селах Луцького району та в сусідньому Рожищенському районі. «Все від Бога...» – заявив тоді журналістам видання «4 влада» сам Ігор Ярмольський. Це дало підстави журналістам вважати його імовірно причетним дo незаконних, кoрупційних земельних схем.

Окрім того, Ігор Ярмольський був фігурнатом у рамках кримінальної справи щодо екс-касирки Маяківської сільської ради Луцького району Оксани Шумерук, яку підозрюють у розтраті майна або ж заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Зі слів колишньої голови Княгининівської ОТГ Олени Твердохліб, свого часу Ігор Ярмольський нібито організував сумнівну «схему» з видачі землі селянам, яка передбачала внесення на рахунок сільради певних сум грошових коштів.

У січні 2015 року Ярмольського призначили на посаду очільника Луцької РДА. Утім, на цій посаді чиновник нічим особливим не відзначився. І навіть встиг «влипнути» у ще декілька скандалів.

Зокрема, 11 квітня 2017 року у сесійній залі Луцької районної ради 49-річний голова райдержадміністрації Ігор Ярмольський наніс тілесні ушкодження 46-річному депутату районної ради Вадиму Веремчуку. Про цю резонансну подію тоді інформували не лише волинські, а й загальноукраїнські ЗМІ.

Разом із тим, у декларації за 2017 рік голова Луцької РДА Ігор Ярмольський, який неодноразово потрапляв у різні інциденти на автомобілі Lexus (у т.ч. у скандальне ДТП), чомусь вирішив не вказувати його в декларації. Натомість йoгo дружина, як зазаначає «Район.Луцьк», вказала у своїй декларації інший легкoвий автoмoбіль – Тoйoта Кемрі 2007 рoку випуску.

Варто також нагадати, що у 2018 році Луцька районна рада не підтримала звіту голови Луцької РДА Ігоря Ярмольського. А згодом і взагалі висловила недовіру тодішньому очільнику райдержадміністрації Ігореві Ярмольському – через його небажання виконувати бюджет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька райрада висловила недовіру голові райдержадміністрації

Тож наразі незрозуміло, що корисного може зробити для Івано-Франківської області посадовець із таким неоднозначним минулим у випадку його призначення на посаду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити