image
 |  0 10 Червня 2021 | 14:20

Територіальна оборона - фундамент обороноздатності країни, - заступник голови Луцької райради

Створення системи територіальної оборони – це реальна потреба забезпечення обороноздатності нашої країни.

Про це під час сесії заявив заступник голови Луцької райради Сергій Сівак (фракція ВО "Свобода").

Сьогодні депутати райради підтримали звернення до Верховної Ради України, щодо негайного розгляду та прийняття законопроекту «Про територіальну оборону України».

"Не варто тішити себе ілюзіями, що під тиском міжнародної спільноти загроза відновлення гарячої фази протистояння – ліквідована. На сьогодні Російська Федерація продовжує на кордонах з Україною більше військових формувань і ресурсів, аніж будь-коли від 2014 року, тому вкрай важливим є розгляд і прийняття в найкоротші терміни дієвого закону «Про територіальну оборону України», котрий сконцентрує в собі кращі напрацювання запропонованих законопроектів.

Територіальна оборона – це не забаганки ветеранів АТО чи патріотів, не передвиборчі гасла політиків і не популістичні заяви. На фоні тих викликів і ризиків, які постали сьогодні перед Україною, створення територіальної оборони – це реальна потреба забезпечення обороноздатності нашої країни", - зазначив у виступі Сергій Сівак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На волинських дорогах нанесли розмітку (ФОТО)

У проєкті звернення йде мова про те, що у 2015 році План законодавчого забезпечення реформ в Україні передбачав розробку та прийняття закону «Про територіальну оборону України». Сьогодні на календарі – вже 2021 рік. Сьомий рік триває російсько-української війна, гинуть українські військовослужбовці – наші брати і діти, цивільне населення. Але справа з мертвої точки досі так і не зрушилась.

Новітня історія вже дала наочні приклади ефективності системи територіальної оборони. Один із найяскравіших прикладів – фінська мережа самооборони «Шуцькор», коли у російсько-фінській війні 1939-1940 рр. понад 100 тисяч фінських бійців самооборони стали ядром фінських армійських з’єднань.

Сьогодні значна частина розвинутих держав світу, в першу чергу – країни Європейського Союзу та НАТО, реалізують свої оборонні доктрини через організацію та підготовку системи територіальної оборони, яка тісно пов’язана зі Збройними Силами.

Зважаючи на вищевикладене, Луцька райрада вимагає невідкладного розгляду та прийняття законопроекту «Про територіальну оборону України» та врахування його основних положень в інших законодавчих актах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити